Restorative yoga

Yoga voor wederopbouw en herstel (Therapeutisch)

Restorative yoga is ideaal in tijden waarin we lichamelijk en geestelijk willen herstellen en opbouwen. Wanneer we veel gegeven hebben, of dat nou fysiek is of mentaal, kan het vervolg zijn dat we ons verzwakt of uitgeput voelen en weinig contact hebben met ons lichaam. Dit kan ook aan de orde zijn als we herstellende zijn van ziekte. (diepe therapeutische werking
Door ontspanning te combineren met ademhalingsoefeningen en zachte bewegingen stimuleren we de herstellende, vernieuwende capaciteit van het lichaam. Door de zachte benadering en de fysieke ondersteuning in de houdingen kunnen we diep ontspannen en bevinden we ons in een positie om energie te verkrijgen in plaats van dat het energie kost.
De aandacht gaat naar het ontladen van spanning die soms diep in ons lichaam huist en het stimuleren van de bloedcirculatie. Als spanning loslaat krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren.
Restorative yoga voedt je in het vermogen van aandacht. Je leert jezelf te identificeren: waar houd je spanning vast en hoe kun je het bewust weer loslaten. Je (her)ontdekt ruimte van waaruit je weer keuzes kunt maken. Door de opbouwende houdingen kom je weer in harmonie met je natuurlijke lichamelijke ritmes. Leven aan de hand van deze ritmes is de sleutel naar goede gezondheid.
De oefeningen reiken tot diep in ons zenuwstelsel. Daardoor kunnen diepe chronische spanningspatronen ontmantelen, je immuunsysteem verbeteren en lichaam en geest terugbrengen naar hun originele staat van balans. Ook wordt de wervelkolom aangepakt. Wervels die uit hun balans zijn geraakt wordt met behulp van props weer in hun juiste Curver terug gebracht. Hierdoor onder vindt men meer bewegingsruimte en lichtheid.

Opleiding: In een 8 weekse Restorative Opleiding leer je alle basis principes aan die zelf ook thuis of in je yogalessen kan toepassen. Deze opleiding is dus zeer geschikt voor mensen met fysiek beperkingen en voor Yoga Docenten in opleiding. Wanneer deze opleidingen van start gaan houd Facebook of deze Website in de gaten.

Geef je nu alvast op!

Lestijden

  • Maandagavond van

    18.30 tot 20.00 uur

    20.30 tot 22.00 uur (opgeven via email).

Copyright © 2017 - Raja Yoga Almere, Alle rechten voorbehouden.