Fysio-Yoga

 Het ontstaan van Fysio Yoga

Na vele jaren ervaring in onze werkzaamheden is het ons zo duidelijk geworden dat ons lichaam en geest elkaar zo beïnvloeden dat het zowel fysiek als mentale klachten kan geven. Je kan nog meer klachten ontwikkelen doordat je in het vicieuze cirkeltje blijft hangen. Succesvol 'goed in je vel' zitten is werken aan geestelijke en lichamelijke gezondheid. De Fysio yoga training wordt gegeven door Lion en Amy. Het werk van Lion als Yoga Meester, die mensen als basis coached vanuit geestelijke bewustzijn. Het werk van Amy die mensen als basis coached vanuit lichamelijke bewustzijn. Wij benaderen de mens in deze training vanuit een Holistische geheel. Onze gedeelde liefde voor lichaam en geest heeft ons bewogen naar een samenwerking waarin beiden belicht wordt. Een samenwerking waarin de Yoga Meester een achtergrond heeft van anatomie als professionele masseur en de fysiotherapeute met ervaring en liefde voor de yoga.

Wat houdt de training in?

De training duurt 8 weken. Voordat je begint met de training vindt er een eerste afspraak plaats met de fysiotherapeut die jou klachten in kaart brengt. Tijdens de eerste afspraak wordt je behandeld dmv fysieke tools om je voor te bereiden voor de lessen. Je krijgt korte huiswerkoefeningen mee om gedurende de 8 weekse training uit te voeren ten goede van je klachten. De klachten worden weer besproken met de Yogia Meester die voor jou specifiek een yoga schema samenstelt. Je gaat 6 weken, 1 x in de week de yogalessen volgen. Na 3 weken (of eerder indien dit gewenst is) vindt er een evaluatie plaats met de fysiotherapeut en worden de oefeningen bijgesteld. De Yoga Meester houdt rekening met de aanpassingen in de lessen. Na de training van 8 weken vindt er een evaluatie plaats bij de fysiotherapeut. We brengen in kaart wat de training met je gedaan heeft. Op een vaste moment van de week heb je 2 uur zowel mentaal als fysiek een bijeenkomst in een groep met max 8 personen met dezelfde uitdagingen. De laatste les wordt afgesloten met een drankje en een deelmoment. De groep is bewust klein om iedereen de unieke persoonlijke aandacht te kunnen geven die nodig is om je training te laten slagen. Je krijgt na de training een manuaal mee om de motivatie thuis door te kunnen zetten.

 

Voor wie is deze Training?

- Burn out/overspannen/ gestrest

- Nek en schouderklachten/ hoofdpijn/Migraine

- Lage rug klachten/heup/bil klachten

- Assertiever worden/beter voor jezelf zorgen/Meer nee durven zeggen

- Bewuster van het leven genieten/ Hartewensen volgen

- Chronische klachten

- Vermoeidheidsklachten

- Hypergevoeligheid-Reuma/artrose

- Omgaan met verlies (dierbare/werk enz)

- Kantoorwerk klachten

Het is mogelijk om na de training je motivatie te onderhouden door lessen te blijven volgen bij de Yoga Meester en/of de Fysiotherapeut. Er worden verschillende vormen aangeboden.

Ook als werkgever kan je je team een specifieke training geven om nog beter te functioneren, ziekteverzuim te verminderen, de sfeer onderling te verbeteren.

Wil Jij:

- Herkennen van automatische reacties zowel lichamelijk als geestelijk   

- Obstakels onderzoeken

- Bewustwording en respecteren van jou grenzen

- Triggers die de klacht verergeren leren herkennen

- De juiste keuzes leren maken voor jou gezondheid

- Aangeleerd gedrag veranderen

- Manieren vinden om beter je leven in te richten

- Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd...

 

Geef je nu op, door een mail te sturen naar: .             

Kosten: € 350 euro incl Intake, evaluatie, testen en fysiobehandelingen, 6 yogalessen van 2 uur incl manual.

(de behandelingen bij de fysiotherapeut zijn indien je verzekerd bent (gedeeltelijk of geheel) declareerbaar bij je zorgverzekering.

Start Lesdatum: bij voldoende aanmeldingen via Amy

Intake gesprek en eindgesprek:

Amy Hoenstok Fysiotherapeut, Leemwierde 133, 1353 LP Almere Haven. www.amyhoenstok.nl

Leslokatie:

 Raja Yoga Almere, Wollegrasweg 33. 1313 EM Almere. www.raja-yoga-almere.nl

Copyright © 2017 - Raja Yoga Almere, Alle rechten voorbehouden.